top of page

Workshop
Willens en woorden

Wat?

Wat wil jij vertellen als schrijver? Je bent schrijver? Hoe wil jij deze gift inzetten voor de wereld? Wat wil jij vertellen? Wat moet de wereld weten en hoe breng je dat op zo’n manier over dat je mensen mee krijgt?

Waarom?

Als we de wereld simpelweg konden verbeteren door het publiceren van een wetenschappelijk artikel waaruit blijkt dat dat nodig is was dat al lang al gebeurd. Hoe fijn en nodig die wetenschappelijke bronnen ook zijn; blijkbaar is het niet genoeg om de wereld te overtuigen van bijvoorbeeld de noodzaak om duurzamer te gaan leven of het systemisch racisme eens goed aan te pakken. Gelukkig bestaan er daarom kunstenaars (ja; ik reken schrijvers ook tot kunstenaars).

 

De kracht van kunst is dat het mensen kan raken, waardoor ze ineens van binnenuit – en met hun hart – begrijpen waarom iets belangrijk is, in plaats van dat ze het snappen met hun hoofd. Want dat laatste zet meestal niet op de lange termijn aan tot anders handelen. Met deze workshop leer jij de tools waarmee jij mensen mee kan nemen in het belang van jouw boodschap aan de wereld waarmee jouw schrijven een activistische daad wordt.

Voor wie?

Voor iedereen die op zoek is naar manieren om diens boodschap uit te kunnen drukken in 

bottom of page