top of page

Over mij

Ik ben Nikki Szofia, singer-songwriter, spoken word artiest, dichter, schrijver, kleinkunstenaar. En oh ja, ik heb ook Antropologie gestudeerd, met een specialisatie in politieke antropologie en Hongaars nationalisme. Met vlagen ben ik dan ook bezig met het opfrissen van de twee woorden Hongaars die ik spreek. Szia!

Verder hoop ik de wereld een beetje mooier te maken door middel van mijn kunst en anderen te stimuleren te maken en te schrijven. Dat hoop ik mee te geven in o.a. mijn workshops, waar je hieronder meer over leest :)

bijna donker 5 minuten.JPG

Missie

In deze wereld vol prestigieuze talentenshows waarin wordt gestreefd naar uitersten en het maximale en übertalenten worden geïdealiseerd, wordt al snel vergeten waarom we als mensen ooit zijn begonnen met kunst maken. Dat ging niet over de beste zangstem hebben of een talentenshow op tv winnen; kunst gaat om gevoelens kunnen uiten, emoties een plek kunnen geven en kunnen delen met anderen.

Ik geloof dat kunst je kan helpen dichter bij jouw kern en gevoelens te komen. Ik heb zelf een heel lange tijd niet veel gevoeld. Er was te veel narigheid om te voelen dus deed ik dat maar niet. Ik leidde mezelf af met heel hard werken en heel hard sporten. Rusten deed ik liever niet, want dan moet je je lichaam voelen. Gevolg: een zware burn-out van bijna twee jaar. Les geleerd :)

Ik begreep pas tijdens mijn burn-out het belang van mentale gezondheid. Onder andere middels woord-kunst lukte het me meer in verbinding te staan met mijn lichaam en gevoelens. Het is een tool die ik graag inzet om ook anderen te helpen. Faalangst geen kans geven, kunst kunnen maken vanuit gevoel en vanuit daar durven groeien; dat is wat ik probeer mee te geven aan de mensen met wie ik werk.

Kunst is niet een strijd om de beste, het is een communicatielijn met jezelf en met anderen.

 

Mijn missie is deze wereld een beetje mooier maken met kunst en met elkaar verbinden d.m.v. kunst.

Wat ik doe en kan bieden

Naast het maken van mijn kunst geef ik workshops (check welke onder het kopje 'workshops' in het menu) in schrijven en performen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het creatief kunnen schrijven voor iedereen een fijne en bruikbare skill is. Ook als je alleen werkmails schrijft. Of subsidieaanvragen.

Bij mijn workshops leer je waar je inspiratie vandaan haalt, hoe je een originele insteek voor je tekst bedenkt en/of hoe je tekst blijft hangen bij je lezer/publiek. Best handig bij een subsidieaanvraag toch ;) Daarom biedt ik deze workshops zowel particulier als voor bedrijven aan.

Voor bedrijven

Workshops

Voor zowel teamuitjes als workshopdagen kan ik workshops bieden. Voor een workshop van 2 uur reken ik €200,-

Ook kun je als bedrijf of organisatie gebruik maken van een pakket van meerdere workshops (bijv. dezelfde workshop aan meerdere groepen of verschillende workshops). Voor een pakket van 3 workshops van 2 uur reken ik €500,-

Host/dagvoorzitter

Een host of dagvoorzitter met humor nodig? Als host maak ik het publiek onderdeel van de dag/avond. Ik ben er voor serieuze interviews, afgewisseld met grapjes en interactie met het publiek. Door middel van humor en de enige benodigde chaos maak ik een gezellige gebeurtenis van je event.

Voor het hosten van een event van 2-3 uur reken ik €200,-

Voor het hosten van een event van 3-5 uur reken ik €350,-

Voor het hosten van een event van 5-8 uur reken ik €500,-

Optredens

Voor een optreden van 30 minuten op aanvraag reken ik €250,-

Voor het schrijven van een gedicht op aanvraag + voordragen daarvan reken ik €200,-

Pakket: schrijven + voordragen gedicht + 30 minuten optreden: €300,-

Geïnteresseerd?

Stuur me vrijblijvend een mail op nikkiszofia@gmail.com.

*Prijzen zijn vermeld exclusief btw.

IMG_8048.JPG
bottom of page