top of page
IMG_8048.JPG

Workshops

Schrijven omdat dat jou ruimte geeft, bezinning, vrijheid, of gewoon voor de lol. Poëtisch of niet, schrijven is een skill die je door het dagelijks leven loodst: van dat ene werkmailtje tot een essay en een motivatiebrief tot aan een songtekst.

 

Wil jij leren hoe schrijven jou kan helpen - poëtisch of niet?

Misschien zijn mijn workshop(s) iets voor jou.

Interesse? Mail me vrijblijvend op nikkiszofia@gmail.com.

LiefdevolleFotografie5.JPG

Workshop intuïtief schrijven

Schrijven zonder remmen, dat gaan we doen bij Intuïtief schrijven! We dempen het kritische stemmetje in je hoofd en gaan schrijven wat er geschreven moet worden. Je leert in deze workshop te schrijven vanuit je intuïtie. 

IMG_4424.jpeg

Workshop stromende creatie

‘Ik houd van schrijven, maar vind vaak geen inspiratie’ hoor ik vaak mensen zeggen, en heel herkenbaar! Toch zijn er heel veel trucjes om je creativiteit te laten stromen. Die kan ik je meegeven in de workshop Stromende creatie.

SAM_7500.JPG

Workshop performing baart kunst

Er zijn schrijvers die de prachtigste teksten schrijven die vervolgens compleet wegvallen doordat ze deze niet goed over kunnen brengen op het publiek. Zonde! Het performen van je teksten is even belangrijk als de teksten zelf! Daarom kijken we in deze workshop naar hoe jouw tekst het best overkomt.

C2C94F50-EA91-41E7-9C8D-4A9732BCE0C5.jpeg

Workshop willens en woorden

Wat wil jij vertellen als schrijver? Wat moet de wereld weten en hoe breng je dat op zo’n manier over dat je mensen mee krijgt? Dat leer je in de workshop Willens en woorden.

Workshopintuïtie schrijven
SAM_7463.JPG

Workshop the basics of writing

In deze workshop leer ik je alle basics die je moet weten over het schrijven van proza en/of poëzie. Zo bestaat er meer dan alleen eindrijm en kun je op heel veel verschillende manieren vertellen dat de maan schijnt om het spannend te houden voor je lezer. 

IMG_4410.jpeg

Workshop the sound of liberation

Zingen is voor mij het open zetten van alle ramen, alles wat er binnen in mij zit helemaal naar buiten kunnen laten stromen. In deze workshop gaan we onze kelen open zetten en samen zingen, niet omdat het mooi moet klinken, maar wel om al die ramen open te zetten. Spannend? Ja, vind ik ook!

Reviews

Dit is wat anderen zeiden over mijn workshops:

"Intuïtief schrijven is leuk om te doen. In eerste instantie dacht ik: En nu? Waar moet ik beginnen?

Dat is wat Nikki je dus leert: je mag overal mee beginnen. Het inspiratie opdoen in de buitenlucht vond ik fijn. Je zintuigen open zetten en dan gaan schrijven, dat maakt deze workshop leuk."

_____

,,Nikki borgde veiligheid, voerde het gesprek met ons en bracht warmte"

_____

"De workshop van Nikki was heel erg ontspannend. Ze zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde en bewust werd dat er niet zoiets is als 'slecht' schrijven. Gewoon lekker voelen en doen! Even het eigen oordeel loslaten en alles verwelkomen dat zich aandient. Nikki nam ons mee in meditatie, speelse elementen zorgden voor inspiratie. Heel fijn hoe Nikki veiligheid borgde, het gesprek met ons voerde, structuur gaf en warmte bracht.

 

Het was een heerlijke pennendans!"

bottom of page