top of page

De Schrijftafel

De schrijftafel is een dichterscollectief voor schrijvers (in spe) om samen te schrijven en elkaar te inspireren en steunen in het schrijven.

Houd je van schrijven? En zou je er wel meer mee willen doen? Maar weet je niet goed waar te beginnen? Of durf je je teksten misschien niet te laten horen? Of word je tegen gehouden door blokkerende gedachtes als 'wat ik schrijf is lelijk/niet goed genoeg of ik kan toch niet schrijven en ik ga nooit een schrijver kunnen zijn/een bundel kunnen uitbrengen'? Of schrijf je wel regelmatig maar vind je performen eng? Of wil je graag medeschrijvers ontmoeten?

In al deze gevallen (en ook in alle andere) ben je helemaal welkom bij De Schrijftafel!

WhatsApp Image 2021-09-15 at 19.56_edited.jpg

Wanneer?

Elke twee weken op vrijdagavond, van 19-21 uur. Afwisselend fysiek in Amsterdam Nieuw-West en online via Zoom.

Komende sessies:

- Vrijdag 29 oktober op locatie

- Vrijdag 12 november via Zoom

- Vrijdag 26 november op locatie

- Vrijdag 10 december via Zoom

Hoe ziet een sessie van De Schrijftafel er ongeveer uit?

Elke sessie wordt er van tevoren een thema vastgesteld. Als "huiswerk" (tussen aanhalingstekens, want je moet niks bij De Schrijftafel, maar het mag wel ;) ) schrijft iedereen een tekst binnen dat thema. Aan het begin van de sessie draagt iedereen voor wat die heeft geschreven als huiswerk. Daarna gaan we aan de slag met oefeningen om je creativiteit te laten flowen, te oefenen met schrijven, improviseren en performen.

 

Klinkt dit allemaal een beetje overweldigend en eng? Snap ik helemaal! Toen ik voor het eerst als deelnemer bij De Schrijftafel kwam scheet ik zeven kleuren. Gelukkig kwam ik er al snel genoeg achter dat De Schrijftafel alleen maar uit liefde bestaat en we allemaal schrijvers zijn met dezelfde angsten en elkaar daarom juist goed kunnen steunen.

Meer weten?

Voor een beeld van wie we zijn en wat we doen kun je ons volgen op Instagram: @deschrijftafel

Je mag mij altijd mailen met je vragen.

Meedoen?

Wat leuk dat je mee wil doen! Stuur me even een mail met dat je mee wil doen, dan stuur ik je de details :)

Instagram

bottom of page